مهندسی سخت افزار

رایانه دارای دو جزء مختلف سخت افزار و نرم افزار است. اجزاء فیزیکی و قابل لمس رایانه مانند مدارها و بردهای الکترونیکی سخت افزار نامیده می شوند. 

سخت افزار از تمامی قسمتهای فیزیکی کامپیوتر تشکیل می شود که از اطلاعات داخل آن و عملیاتی که بر روی این اطلاعات انجام می دهد و از نرم افزاری که دستورات را برای انجام کار های سخت افزاری ارائه می دهد جدا می باشد .

وظایف مهندس سخت افزار :

 اولین و مهمترین وظیفه یک مهندس طراحی سخت افزار رایانه و همچنین درباره قطعات سخت افزاری به تحقیق می پردازند و طراحی، اختراع و مورد آزمایش قرار می دهند و همچنین  بر مرحله ی تولید و نصب این قطعات نظارت میکنند. هدف  از طراحی و ساخت: چیپهای رایانه ای، سی پی یو ها، ریز پردازنده ها، مدارهای یکپارچه، مدارها ی چاپی، دیسک های سخت، سیستمهای رایانه ای و قطعات وابسته به آنها مانند صفحه کلید، مودم، ماوس، چاپگرها و… می باشند.
مهندس سخت افزار علاوه بر اختراع و طراحی ، ممکن است وظیفه نظارت بر تولید و نصب رایانه ها و تجهیزات وابسته را نیز به عهده داشته باشند . پیشرفت سریع در فناوری رایانه به مقدار زیادی نتیجه تلاش این مهندسین درکار پژوهش، اختراع و طراحی میباشد. در نتیجه برای به روز رسانی در دنیای سریع امروزه و با تغییرات فناوری، مهندسین ما دائما باید دانسته ها و اطلاعات خود را پیشرفته کنند.

معرفی مشاغل - مهندسی سخت افزار

فارغ التحصیلان این مقطع، از تواناییهای زیادی برخوردارند برخی از این قابلیت های به شرح ذیل است :

  • مجری طرح های کامپیوتری، نصب، آزمایش و آموزش آنها
  • جستجوی عیوب کامپیوترها و سیستمهای کامپیوتری و رفع آنها
  • طراحی مجموعه های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری
  • تولید طرحهای اجرایی
  • شناسایی فنون جدید طراحی و ساخت رایانه و ارزیابی و به کارگیری آنها
  • بررسی  سخت افزاری بخشهای صنعت و خدمات 
  • امکان سنجی و تعیین ابزار و نیروی انسانی لازم برای رفع کمبودها
  • مهارت حل مسایل تحلیلی 

فرصتهای شغلی یک مهندس سخت افزار به شرح ذیل است :

یک مهندس سخت افزار میتواند در صنایع مخابرات و ارتباطات همچنین تجهیزات رایانه ای، شرکت های ساخت و تولید رایانه، و موسسه های مشاوره ای عیوب رایانه ای، به فعالیت بپردازند و ایجاد شغل مناسب کنند. البته، قابل ذکر است که مهندس سخت افزار یک تعمیرکار رایانه نیست و علاوه بر اختراع و طراحی، ممکن است وظیفه نظارت بر تولید و نصب رایانه ها و تجهیزات وابسته را نیز به عهده داشته باشند . مهندس سخت افزار کامپیوتر معمولا در بخش های آزمایش و ساخت انواع  و اقسام مختلف مدل های کامپیوتر کارمی کند.
امروزه اغلب کارشناسان سخت افزار در شرکت های تولیدی با تکنولوژی پیشرفته مشغول به کار هستند. بسیاری از مهندسین در شرکت های طراحی سیستم های کامپیوتری، شرکت های تحقیق و توسعه و یا سازمان های دولتی دارای شغل مناسبی هستند.

رشته مهندسی سخت افزار نیز در معماری رایانه ای هم دارای فرصت شغلی مناسبی است به طوری که در طراحی و ساخت کامپیوتر نیز نقشی موثر دارد. همانطور که در بالا هم ذکر شد این رشته در فعالیت های پژوهشی، آموزشی و صنعتی در خصوص قطعات و برد ها، تجهیزات و سیستم ها یشان نقش بسزایی دارد و همین امر باعث شده فرصت های کاری مناسبی را برای فارغ التحصیلان این رشته ایجاد کند.

معرفی مشاغل-مهندسی سخت افزار

دروسی که علاقه مندان در مقطع لیسانس میگذرانند به شرح ذیل است : 

 طراحی VLSI ، الکترونیک دیجیتال، مدارهای منطقی، میکروپروسسورها، معماری کامپیوتر، طراحی مدارهای واسط، زبان ماشین و برنامه نویسی سیستم، سیستم کنترل خطی، کنترل صنعتی دیجیتال PLC، امنیت شبکه، ریاضی مهندسی، مسیریابی شبکه، ساختمان گسسته و ...  می‌باشد.

مهندس سخت افزار باید فعال و پویا باشد، جستجو گر و از قدرت تحلیل و بحث بالایی در خصوص مسایل علمی باشد ، همچنین پایه فیزیک و ریاضی قوی داشته باشد، باید از جستجو و کاوش در مدارها و ریزساختارها استقبال کند و به کار با رایانه علاقه داشته باشد.

کلید واژه ها

مهندس سخت افزار

معرفی مشاغل

هدایت تحصیلی

تحصیلی

کامپیوتر

نویسنده:

مهدیه فرح آبادی

پست قبلی

بهترین غذای مغز کودکان و نوجوانان

پست بعدی

رحماندوست «خاله جان دی دو و چندتا گردو» را به بازار کتاب فرستاد

در همین رابطه بخوانید :

درباره این مطلب دیدگاهی بنویسید...

نام :
وب سایت :
دیدگاه :
پست الکترونیک :
نشانی پست الکترونیک شما نمایش داده نخواهد شد.